Van Basten over geruchten rond Barcelona

Van Basten glashelder over Barça-geruchten: 'We moeten er echt niet aan denken'

4 februari om 17:51
Laatste update: 5 februari om 08:06

Marco van Basten weet niets van een mogelijk avontuur bij FC Barcelona. De voormalig topspits zou als assistent van Frank Rijkaard in beeld zijn in Catalonië, maar is glashelder: ze moeten er niet aan denken.

MARCA claimde deze week dat Rijkaard zelfs al is gebeld door Barça-voorzitter Joan Laporta om komende zomer het stokje over te nemen van Xavi. De regerend Spaans kampioen zou in dat geval Van Basten willen aanstellen als assistent. Die laatste reageert bij Ziggo Sport met een kwinkslag.

"Ik heb het gelezen en ik heb het gehoord. Ik moest als assistent van Frank Rijkaard mee toch? Maar ik ga alleen als hoofdtrainer", lacht Van Basten. "Ik weet ook niet hoe ze erbij komen, want ik heb het ook maar gelezen. Dat wordt misschien een keer ergens geopperd en dat komt dan in de kranten. Daar kan ik dan wel om lachen." Van Basten gaf wel al meerdere keren aan dat hij niet terug wilde keren in het trainersvak.

Van Basten krijgt ook de vraag of hij de baan zou aannemen mocht Barça daadwerkelijk een voorstel doen. Zijn antwoord is glashelder. "Nee, zeker niet. Frank heeft het al een keer gedaan en hij denkt er ook niet aan. Maar ik moet er ook echt niet aan denken. Ik had ook al begrepen dat ze bij Ziggo Sport een hoge afkoopsom vragen", grapt Van Basten over zijn huidige baan als analist van de Spaanse wedstrijden.