Luuk Brouwers is boos

Brouwers boos op arbitrage: 'Het is schandalig, schaf de VAR maar af dan'

4 februari om 10:15

Luuk Brouwers heeft na afloop van Fortuna Sittard - sc Heerenveen zijn onvrende geuit over de strafschop die de Limburgers kregen. De middenvelder van de Friezen stak zijn mening na afloop voor de camera van ESPN allesbehalve onder stoelen of banken. 

Justin Lonwijk viel rond het uur over het been van van Heerenveen-verdediger Syb van Ottele, en werd daarvoor beloond door de arbiter. De bal ging op de stip, en Alen Halilovic schoot raak. Brouwers is boos. "Die jongen gaat op zoek naar zijn been. Kom op man, wat is dit nou? Sorry hoor, maar dit is toch geen penalty? Het is schandalig. Schaf de VAR maar af dan, dit is overduidelijk geen penalty."

De 25-jarige middenvelder, zelf goed voor twee doelpunten, laakt de actie van Lonwijk. "Als dit op het middenveld was gebeurd, zouden we door zijn gegaan. Hier gaat hij heel slim op zoek naar de strafschop, en hij krijgt hem ook nog. De VAR is er toch om de uitslag zo eerlijk mogelijk te maken? Hij kan op zijn minst de scheidsrechter roepen om er even naar te laten kijken."