Schouten doet boekje open na suggestie van Kraay: 'Drie dagen op bed gelegen'

Schouten doet boekje open na suggestie van Kraay: 'Drie dagen op bed gelegen'

3 februari om 23:11
Laatste update: 4 februari om 00:34

Jerdy Schouten vindt dat hij anders had moeten handelen, in aanloop naar de openingstreffer die Ajax maakte tegen PSV. De goal van Steven Berghuis kwam namelijk voort uit balverlies van de middenvelder. Schouten verscheen na afloop ook wat ingetogen voor de camera, maar dat heeft een andere reden.

Ajax en PSV speelden zaterdag met 1-1 gelijk in de Johan Cruijff Arena. Nadat Schouten in de eerste helft balverlies leed, kwam Ajax er razendsnel uit. Dat leverde ook de 1-0 op voor de Amsterdammers. Na afloop keek trainer Peter Bosz kritisch naar dat moment. "Het was wel een fout", geeft Schouten bij ESPN toe. "Als er een goal uit komt, wordt er natuurlijk altijd net iets strenger naar gekeken. Maar dat is normaal."

Daarna krijgt Schouten de beelden van het moment te zien. "Ik denk dat hij (Steven Bergwijn, red.) me goed onder druk zet. Dan moet ik maar kiezen voor een doelpoging of iets anders, maar niet het risico nemen dat ik hem daarna kwijtraak. Ze maken het gewoon goed af daarna."

Schouten maakt een wat gedesillusioneerde indruk tijdens het interview volgens verslaggever Hans Kraay junior, maar dat is volgens de Oranje-international niet het geval. "Nee, nee. Ik voel me al een tijdje niet zo lekker. Ik heb een luchtweginfectie en heb drie dagen met koorts op bed gelegen. Ik voel me dus niet zo top, dus ik denk dat het daardoor komt. Ik ben niet gedesillusioneerd", besluit Schouten.