Perez: 'Hier is Koeman niet blij met Schouten, dit is echt een minpunt'

Perez ziet 'minpunt' voor Oranje-klant: 'Hier is Koeman niet blij mee'

3 februari om 21:08

Kenneth Perez wijst Jerdy Schouten aan als schuldige van de tegengoal van PSV. Steven Berghuis zette Ajax in de eerste helft op aangeven van Brian Brobbey op voorsprong in de Eredivisie-topper.

Na balverlies in de PSV-voorhoede schakelde Ajax razendsnel om. In de counter bleef Brobbey kalm, omspeelde hij doelman Walter Benítez en legde hij de bal klaar voor Berghuis, die scoorde. "Het is een momentenwedstrijd met verrukkelijke momenten", stelt Hugo Borst bij De Eretribune op ESPN. "Het is grappig dat Berghuis de pass van eigen helft geeft en dat hij zelf komt aansluiten."

"Goed gezien van Brobbey en hopeloos gekeken van Schouten", concludeert Borst. Schouten liet Berghuis uit zijn rug ontsnappen, waardoor laatstgenoemde de bal kon ontvangen van Brobbey. "Ik denk dat Ronald Koeman als toeschouwer hier niet blij is met Schouten. Dit is echt een minpunt, voor zijn man laten lopen." Koeman zit in de Johan Cruijff Arena op de tribune met het oog op de oefeninterlands van maart en het naderende EK in Duitsland.