Duitse media beoordelen 'compromisloze' De Ligt

Duitse media beoordelen 'compromisloze' De Ligt: 'Zoals gewoonlijk...'

3 februari om 19:40

Matthijs de Ligt heeft een goede zaterdagmiddag achter de rug. In het thuisduel van Bayern München met Borussia Mönchengladbach (3-1) kopte hij zijn ploeg in veilige haven. Duitse media zijn overwegend positief over de 24-jarige verdediger.

Bayern moest alles uit de kast halen tegen Gladbach: na goals van Nico Elvedi en Aleksandar Pavlovic zorgde Harry Kane pas twintig minuten voor het einde voor de bevrijdende voorsprong. De Ligt bepaalde vervolgens de eindstand op 3-1 in Beiers voordeel. Hij krijgt ruime voldoendes in de Duitse pers.

'Geconcentreerde prestatie van de Nederlander', oordeelt Abendzeitung München. De Ligt wordt beloond met een 2. Goed om te weten: in Duitsland wordt een waardering van 1 tot en met 6 gegeven, waarbij 1 staat voor de beste prestatie, en 5 en 6 onvoldoendes zijn.

'Sterk optreden', zo typeert Spox het optreden van De Ligt, die wederom een 2 krijgt. TZ beoordeelt zijn wedstrijd met een 3. 'Verdedigend betrouwbaar, zoals gewoonlijk. Traag in het opbouwen, zoals gewoonlijk. De Nederlander had het niet makkelijk tegen de snelle Gladbach-aanvallers. Bij zijn kopgoal was De Ligt compromisloos.'

De Ligt had het vaakst de bal en verstuurde de meeste passes, klinkt het. Sport.de geeft hem een 3. 'Hij was in geen velden of wegen te bekennen bij het doelpunt van Gladbach, maar met zijn kopbal was hij toch heel belangrijk voor Bayern.'

Bekijk hieronder de samenvatting van Bayern München - Borussia Mönchengladbach