Verbeek ziet PSV als favoriet tegen kwetsbaar Ajax

'Als Henderson achterom kijkt denkt hij 'wat gebeurt daar', gaat hij niet redden'

3 februari om 09:55

Gertjan Verbeek verwacht dat Ajax-fans hun hart vasthouden voor de krachtmeting met PSV van zaterdagavond. Hij vindt de ploeg van coach John van 't Schip nog steeds bijzonder kwetsbaar en vraagt zich af of Jordan Henderson alle problemen weet op te lossen, vertelt hij in #DoneDeal.

"Als je toch ziet hoeveel kansen ze weggeven tegen Heracles, tegen een iets betere ploeg zijn dat doelpunten", oordeelt Verbeek in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Die 4-2 was geflatteerd en dan praat je over Heracles, dat moeite heeft om het hoofd boven water te houden."

De ex-trainer van onder meer Heracles, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en FC Twente betwijfelt of Henderson het antwoord is. "Ik vind het gevaarlijk om alles op te hangen aan één man. Ik ben benieuwd wat hij brengt, want hij is toch een halfjaar uit beeld geweest. Het is ook een speler die altijd met heel goede voetballers heeft gespeeld, waardoor hij de bal bij hen kon inleveren. Nu wordt verwacht dat hij het elftal op sleeptouw neemt. Hij is nu één van de belangrijkste spelers, samen met Berghuis en Bergwijn. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt."

"Het kan goed uitpakken, maar hij is niet meer de jongste. Ik vraag mij af of hij in korte tijd een dragende speler kan zijn die het verschil gaat maken", vervolgt Verbeek, die op de jonge en onervaren defensie van Ajax wijst. "Als hij achterom kijkt, zal Henderson af en toe ook denken: wat gebeurt daar? Dat gaat hij in zijn eentje niet redden."

Daarom verwacht Verbeek een ruime zege van PSV in de Arena. "PSV heeft betere spelers en is een beter team", besluit hij.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!