'PSV en Bosz nog zonder Veerman tegen Ajax'

'Fikse streep door de PSV-rekening: Veerman mist clash met Ajax'

3 februari om 07:18

PSV moet het in de Eredivisie-clash met Ajax nog zonder Joey Veerman stellen. De Volendamse spelmaker is niet op tijd hersteld van zijn kuitblessure, zo weet De Telegraaf.

Het is een fikse streep door de rekening voor trainer Peter Bosz, die ook niet kan beschikken over Noa Lang. Daarnaast werd Yorbe Vertessen alsnog verkocht aan Union Berlin. Volgens de krant werkte Veerman vrijdag een individueel programma af en moest hij de afsluitende training laten schieten. Daarmee kan er een streep door zijn naam voor de topper in de Johan Cruijff Arena.

Veerman haakte twee weken gelden in de warming-up voor de bekerwedstrijd tegen FC Twente af. Toeval of niet, maar sindsdien hapert de Eindhovense machine. Zonder Veerman werd gelijkgespeeld bij FC Utrecht en verloren van Feyenoord in de KNVB Beker. Vorige week ging Almere City FC wel over de knie in het Philips Stadion (2-0), maar Bosz erkende dat PSV niet sprankelde.

In aanloop naar het duel met Ajax is er ook goed nieuws voor PSV. Malik Tillman lijkt wel op tijd fit en ook Ismael Saibari is weer terug na de uitschakeling van Marokko op de Afrika Cup. "Ik heb diezelfde avond nog contact gehad met Ismael. Natuurlijk wilde hij doorgaan en heeft hij daar alles aan gedaan toen hij inviel. Maar ik vond het niet erg. We hebben hem gemist. We hebben zijn persoonlijkheid gemist en zijn kwaliteiten gemist."