NOS onthult Overmars-appjes van Blind:

NOS onthult Overmars-appjes van Blind: "Je moet terug! Komt goed"

2 februari om 19:37
Laatste update: 2 februari om 20:31

De NOS heeft een boekje opengedaan over appcontact tussen Marc Overmars en Danny Blind. Laatstgenoemde, die is lid van de raad van commissarissen bij Ajax, liet Overmars weten dat hij terug moest komen in Amsterdam. Blind komt daar in een reactie ook openlijk voor uit.

In gesprek met de NOS onthult Overmars dat Ajax hem twee keer gepolst heeft voor een terugkeer. Blind speelde in beide pogingen een rol. "Ik was degene die zei: We moeten Marc, op welke manier dan ook, proberen te behouden", geeft de bestuurder openlijk toe. "Dat dat niet direct zou kunnen en tijd nodig had, is duidelijk. Daar moet je mediatechnisch ook plannen voor maken."

"Kijk naar de situatie waar Ajax in zit", gaat Blind verder. "Een directie an sich is er gewoon niet. Dan is het logisch dat bepaalde zaken in een vacuüm komen te hangen. Er is nog steeds geen technisch directeur en er is nog steeds geen algemeen directeur. Alex Kroes begint pas op 15 maart en Jan van Halst (interim algemeen directeur, red.) weet dat hij weggaat."

Appjes die Blind stuurde naar Overmars zijn ook in handen van de NOS. Zo zocht de oud-verdediger contact met Overmars, nadat toenmalig rvc-voorzitter Leen Meijaard hem al had gepolst voor een snelle terugkeer. 'Begreep dat je een goed gesprek had met Leen. Je moet terug! Komt goed', stuurde Blind op 10 maart in 2022, nog voordat Overmars werd aangesteld bij Royal Antwerp.

Overmars liet Blind uiteindelijk weten toch niet terug te willen keren in een rol als adviseur, omdat het vertrouwen 'niet te lijmen' was. 'Dank je wel Marc, vind 't heel jammer maar begrijp je wel. Hoop echt dat je ooit terugkomt met een verdiende staande ovatie van een volle Arena', luidde de reactie van Blind.