Feyenoord en Ajax snappen niets van Super League-beweringen

Feyenoord en Ajax glashelder over beweringen rond Super League: 'Totaal verbaasd'

2 februari om 17:44

Ajax en Feyenoord begrijpen helemaal niets van de beweringen van Joan Laporta over de Super League. De baas van FC Barcelona vertelde dat de Nederlandse top drie akkoord zou zijn met de nieuwe Europese topcompetitie. Volgens het Algemeen Dagblad en Ajax Life herkennen Feyenoord en Ajax zich hier totaal niet in.

Via X meldde Ajax Life dat het navraag had gedaan bij de club wat betreft de beweringen. 'Navraag bij de club leert dat Ajax nooit hierover met Laporta heeft gesproken, laat staan akkoord gegeven. Ajax is totaal verbaasd over deze onterechte claim', klonk het antwoord vanuit de Amsterdammers.

Ook bij Feyenoord werd een akkoord met Laporta over de Super League direct ontkend. 'Totale onzin', klonk het antwoord van de Rotterdammers op de vraag vanuit het Algemeen Dagblad. Feyenoord gaf eerder ook al aan dat ze juist fel tegen de komst van de Europese Super League zijn.

Laporta kwam vrijdag met het statement dat er al meerdere clubs akkoord zijn met de Super League. Volgens de Spanjaard zijn Inter, AC Milan, Napoli, AS Roma, Olympique Marseille, Benfica, Porto, Sporting Portugal, Ajax, Feyenoord, PSV, Anderlecht en Club Brugge al akkoord. Daarnaast zouden alle Spaanse topclubs akkoord zijn behalve de clubleiding van Atlético Madrid.