'Higler moet het ontgelden in Zeist na bekerclash'

'Leiding oordeelt zeer hard over Higler en VAR Ruperti tijdens bekerkraker'

2 februari om 15:40

De arbitrage tijdens het veelbesproken bekerduel tussen Feyenoord en PSV (1-0) krijgt ook binnen de KNVB de wind van voren. Volgens De Telegraaf oordeelde de technische staf van het scheidsrechterskorps bijzonder hard over het optreden van Dennis Higler en zijn assistenten.

Tijdens een bijeenkomst in Zeist waren de leiding en de aanwezige arbiters het er over eens dat Noa Lang een strafschop had moeten krijgen voor de overtreding van Mats Wieffer. 'Dat PSV de strafschop niet kreeg werd scheidsrechter Dennis Higler, maar vooral diens VAR Clay Ruperti zwaar aangerekend', weet De Telegraaf. Opvallend genoeg duurde de check van Ruperti slechts drie seconden. Het beeld van achter het doel, waarop het contact het beste zien was, werd niet eens bekeken.

De krant schrijft dat Higler het sowieso moest ontgelden. 'Zijn manier van fluiten - en dan met name het uitdelen van de kaarten - werd als ‘onnodig agressief’ en ‘een international onwaardig’ beoordeeld door de technische staf.' Onder meer PSV-coach Peter Bosz was woedend over de niet gegeven strafschop. De Eindhovenaren verloren met 1-0 in De Kuip.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!