Rijkhoff 'enorm opgelucht' na Ajax-terugkeer

Ajax-aanwinst: 'Zenuwslopende dagen, ik ben echt opgelucht'

1 februari om 22:47

Julian Rijkhoff toont zich erg gelukkig met zijn terugkeer naar Ajax. De negentienjarige spits moest geduld betrachten, maar kwam op Deadline Day over van Borussia Dortmund.

"Het waren zenuwslopende dagen, maar uiteindelijk ben ik hartstikke blij dat het voor het einde van de deadline op zijn pootjes terecht is gekomen en dat ik nu hier zit", zegt Rijkhoff tegen Ajax TV. Naar verluidt betaalt Ajax 1,4 miljoen euro voor hem. Door bonussen kan dat oplopen tot 2,5 miljoen.

De jonge goaltjesdief onthult dat de Amsterdammers afgelopen zomer al interesse toonden. "Maar het werd allemaal nog niet heel concreet. De afgelopen weken werd het dat wél en hebben we geprobeerd het werkelijkheid te maken, ook omdat ik er heel erg voor open stond. Ik had het liever eerder gehad, maar het is uiteindelijk gelukt en ik ben hartstikke blij en heb er heel veel zin in.'

Rijkhoff doorliep bijna de gehele jeugdopleiding van Ajax, voordat hij in 2021 naar Duitsland vertrok. "Mijn familie zijn allemaal ras-Ajacieden, ik ben zelf ook een Ajacied. Dat zal ik ook altijd blijven. Ajax kwam weer op mijn pad. Het is dichtbij, mooie mensen, ik ken bijna iedereen hier, kom veel oude teamgenoten tegen. Ik heb altijd wel gezegd dat ik wel terug zou willen naar Ajax. Ook voor mezelf is het, denk ik, het beste."

Naar eigen zeggen heeft Rijkhoff wel veel geleerd bij Dortmund. "Alleen zijn, volwassen worden, hard werken, gedisciplineerd zijn, voor jezelf kunnen zorgen, met tegenslagen omgaan. Het heeft me een completer mens gemaakt", somt hij op. "Ik heb ook met ervaren profs als Marco Reus en Mats Hummels gespeeld en veel gesprekken gevoerd. Ik heb veel ervaring opgedaan door hen, ik heb veel geleerd en ben ze daar dankbaar voor. Ik ben een completere speler geworden."

Rijkhoff gaat bij Ajax meetrainen met de selectie van John van 't Schip, maar zijn minuten zal hij aanvankelijk voor de beloften maken. "Het is altijd mijn droom geweest om in de Arena te spelen, die droom kan ik nu weer najagen. Ik ben hartstikke blij om iedereen weer te zijn en dat ik terug ben op het oude nest. Ik ben echt opgelucht."