Feyenoord sorteert voor op volgend seizoen: 'Rodríguez is niet voor nu'

Feyenoord 'bezig' met inkomende transfer: 'Aankoop voor volgend seizoen'

30 januari om 09:17
Laatste update: 30 januari om 10:11

Als Feyenoord erin slaagt Luciano Rodríguez te strikken, hoeven de fans niet te verwachten dat hij dit seizoen veel impact maakt. Martijn Krabbendam, clubwatcher voor Voetbal International, geeft aan dat de twintigjarige aanvaller een halfjaar de tijd krijgt om te wennen.

Rodríguez moet overkomen van Liverpool Montevideo. Naar verluidt heeft Feyenoord al een principeakkoord bereikt met de Uruguayaan. "Je hebt nog het gehannes over de transfersom en het percentage van de transferrechten. Daar zijn ze nu mee bezig", vertelt Krabbendam bij Voetbalpraat op ESPN. "Maar het is natuurlijk niet de speler om wie Slot vroeg."

Kwantitatief zit Feyenoord op de flanken al ruim in zijn jasje. "Rodríguez is niet voor nu", benadrukt de journalist. "Deze speler komt en moet eerst wennen. Hij moet zijn werkvergunning krijgen, dat gaat een tijd duren. Dan moet hij zich aanpassen aan de manier van spelen en trainen, de cultuur in Nederland... Je bent maanden verder, dit is een aankoop voor volgend seizoen."

Volgens Krabbendam is het dan ook 'gek' dat Feyenoord bij Rodríguez uitkomt, terwijl de Rotterdammers een directe versterking kunnen gebruiken. Hij wijst naar PSV, dat achter Excelsior-aanvaller Couhaib Driouech aan zit. "Als Feyenoord direct iets wilde, was hij een optie geweest. Ze kiezen voor de toekomst en dat zal ook met geld te maken hebben. Ze kunnen niet meteen een kant en klare buitenspeler halen."