Ajax en Feyenoord horen straffen: UEFA deelt boetes uit na Europese groepsfases

Ajax en Feyenoord horen straffen: UEFA deelt boetes uit na Europese groepsfases

30 januari om 08:11
Laatste update: 30 januari om 11:46

De UEFA heeft Ajax en Feyenoord diverse boetes opgelegd naar aanleiding van de laatste groepswedstrijden in Europa. Michael Valkanis, rechterhand van Ajax-trainer John van 't Schip, is voor twee duels geschorst.

Het voetbalorgaan plaatst een overzicht met alle straffen op de officiële kanalen. Valkanis werd in de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille (4-3) met rood van het veld gestuurd wegens commentaar op de leiding. Het komt hem op een schorsing van twee wedstrijden te staan, wat betekent dat hij het tweeluik met FK Bodø/Glimt vanaf de tribunes moet bekijken.

Ajax houdt daarnaast een boete van 9.000 euro over aan het bezoek aan Marseille. Die boete krijgt de Amsterdamse club wegens wangedrag van de selectie. De fans van Ajax brengen daar nog eens 18.000 euro bovenop. Dat bedrag komt voort uit het gebruik van laserpennen tijdens het duel met AEK Athene. De Grieken krijgen voor hetzelfde vergrijp een boete van 41.000 euro.

Feyenoord
In tegenstelling tot voorgaande Europese seizoenen, waarin Feyenoord de ene na de andere straf van de UEFA kreeg, houden de Rotterdammers een milde boete over aan de groepsfase van de Champions League. Feyenoord krijgt een rekening van 16.500 euro voor het gooien van objecten tijdens de uitwedstrijd tegen Celtic.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!