Kieft haalt uit naar Nijhuis

Kieft: 'Het idee dat het verkeerde kant op gaat, hij gaat er zelf in geloven'

30 januari om 07:43

Wim Kieft begrijpt niets van het optreden van Bas Nijhuis als VAR bij de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam (1-1). Nijhuis haalde in de slotfase scheidsrechter Alex Bos naar het scherm, waarna een omstreden strafschop volgde.

Joshua Kitolano pakte het cadeautje uit, waardoor Sparta een punt meenam uit Waalwijk. Onder meer RKC-doelman Etienne Vaessen reageerde na afloop verbolgen. "Hij staat erom bekend dat hij als scheidsrechter niet fluit. Hij heeft zelfs ooit een keer de eerste 45 minuten in op zijn fluit geblazen", begint Kieft bij Veronica Offside. "Nu was hij VAR... Echt een belachelijke beslissing."

Kieft vermoedt dat Nijhuis alleen nog fluit als bijverdienste. "Het hoogtepunt was dat ik met Bas Nijhuis een keer op pad moest om wat bij te verdienen. Dat was drie of vier jaar geleden. Na afloop willen mensen met je op de foto. Toen zag ik Bas tussen twee vrouwen liggen. De grote Bas Nijhuis", vertelt de voormalig Oranje-international. "Vanaf dat moment had ik wel echt het idee dat het de verkeerde kant op zou gaan."

"Hij gaat er nu zelf in geloven, dacht ik toen", aldus Kieft. "Fluiten doet hij er tegenwoordig maar gewoon bij. Hij heeft filmpjes op Instagram, hij zingt, hij is radioman. Dat fluiten doet hij voor erbij."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!