Koeman krijgt advies over Brobbey: 'Wereldtop'

Kraay ziet superlatieven voor Brobbey: 'Wordt niet de beste van Europa'

28 januari om 11:54

Brian Brobbey schiet de laatste weken met scherp voor Ajax, waardoor hij weer in het middelpunt van de belangstelling staat. Hans Kraay probeert de verwachtingen te temperen, maar Kees Kwakman acht de spits van Ajax rijp voor een basisplaats in Oranje.

Brobbey scoorde zaterdag twee keer tegen Heracles Almelo. De teller staat nu op twaalf doelpunten in zijn laatste tien officiële optredens. Ajax-volger Henk Spaan is overtuigd. 'Brobbey op weg naar de wereldtop', schreef de columnist op X.

Hans Kraay vindt dat mensen wat hard van stapel lopen. "Hij heeft in het begin van het seizoen heel veel kritiek gehad in verschillende programma's. Dat hij er bijna niks van kon. En dan zeggen mensen nu dat hij de beste van Europa wordt", reageert de verslaggever bij Goedemorgen Eredivisie. "Ik denk dat het allebei niet klopt. Hij wordt niet de beste van Europa. Het zit er allemaal een beetje tussenin. Hij is gewoon een hele goede spits, daar hoeven we toch geen etiket op te plakken?"

Mario Been meent desondanks dat Brobbey al de beste diepe spits van het Nederlands elftal is. "Ik denk dat hij ontzettend veel heeft. Ik heb ook naar het gesprek van Marco van Basten omtrent Brobbey geluisterd. Marco en Dennis Bergkamp waren stilisten, Brobbey is een ander type spits. Hij is met zijn 21 jaar oersterk, en heel moeilijk te verdedigen."

Ook Kees Kwakman zou het wel weten als hij bondscoach Ronald Koeman was. "Het is volgens mij geen discussie toch. Ik zie geen enkele belemmering om niet met hem te starten. Gelukkig maakt Memphis ook weer minuten, maar het is nog de vraag hoe fit hij is. Als Brobbey zo in vorm is... Laat het dan ook maar in die wedstrijden zien", stelt de Volendammer bij De Eretribune.

Oranje oefent in maart tegen Schotland en Duitsland ter voorbereiding op het EK.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!