PSV herstelt zich van midweekse kater en boekt overwinning op Almere City

PSV herstelt zich van midweekse kater en boekt overwinning op Almere City

27 januari om 20:35
Laatste update: 27 januari om 21:12

PSV heeft een mindere week afgesloten met een overwinning. Na een gelijkspel tegen FC Utrecht en de bekernederlaag tegen Feyenoord werd een dapper Almere City in het Philips Stadion met 2-0 verslagen.

Trainer Peter Bosz experimenteerde zaterdagavond met Hirving Lozano, Johan Bakayoko én Noa Lang aan de aftrap. Laatstgenoemde startte als aanvallende middenvelder en zorgde vanaf die positie zo nu en dan voor dreiging. Op basis van de eerste helft verdiende vooral Almere de complimenten. De ploeg van trainer Alex Pastoor trok zich niet terug en beet fel van zich af.

Het leidde tot kleine mogelijkheden, maar daartegenover speelde PSV weinig klaar. Toch werd de ban in de eerste helft nog gebroken. Sergiño Dest, geboren in Almere, gaf vlak voor rust een panklare voorzet, die met links werd binnengewerkt door Luuk de Jong. De spits tikte met zijn goal een nieuwe mijlpaal aan. De Jong heeft na zaterdagavond tegen alle 28 clubs die hij in Eredivisie-verband is tegengekomen gescoord.

Na rust bleek PSV toch een maatje te groot voor Almere. Halverwege het tweede bedrijf raakte Lozano in het zestienmetergebied van de opponent een hand, waardoor de bal naar de stip ging. De Jong ging achter de bal staan en maakte geen fout. Daarmee had de thuisploeg de zege binnen. In de slotfase bracht Bosz Yorbe Vertessen binnen de lijnen. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Belg zijn laatste duel voor PSV heeft gespeeld. Vertessen is hard op weg naar Union Berlin.

Waar PSV vorige week voor het eerst in de Eredivisie averij opliep, wordt zaterdag een nieuwe zegereeks ingezet. Volgende week nemen de Eindhovenaren het op tegen Ajax, in Amsterdam.