Bosz sluit komst aanvallende versterking PSV uit: 'In elk geval niet die positie'

Bosz sluit komst aanvallende versterking PSV uit: 'In elk geval niet die positie'

27 januari om 18:32

Peter Bosz verklaart waarom hij tegen Almere City met Noa Lang als aanvallende middenvelder begint. De PSV-trainer bevestigt tevens dat de Eindhovenaren niet meer de transfermarkt op gaan voor een aanvaller, ook niet als Yorbe Vertessen vertrekt.

Bosz laat tegen Almere Hirving Lozano, Johan Bakayoko én Noa Lang starten. Lozano en Lang keerden recent terug van blessures. "Wij willen dat die jongens nu minuten gaan maken", zegt de trainer tegen ESPN. "Noa is iemand die uitstekend op die positie spelen. Hij is niet iemand die aan de zijlijn vastzit. Chucky (Lozano, red.) houdt het breder, Johan houdt het breder, Noa is iemand die zijn ruimte zoekt. Die vrijheid krijgt hij vandaag."

Er zijn geen zorgen bij PSV, bevestigt Bosz, ondanks de remise tegen FC Utrecht en de nederlaag in De Kuip tegen Feyenoord. "We hebben achttien competitiewedstrijden gespeeld, zeventien keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Dat is de basis waar we op verder moeten bouwen", stelt hij. "Feyenoord-uit kan je verliezen, al was het niet nodig. Geen enkele vorm van paniek."

Vertessen
De kans is groot dat Vertessen tegen Almere zijn laatste wedstrijd voor PSV speelt. De 23-jarige aanvaller is hard op weg naar Union Berlin. "Ik heb nog niet gehoord dat het definitief rond is", aldus Bosz. "Ik heb hem erbij, want hij traint goed." Als Vertessen weggaat, gaat PSV zich niet roeren op de transfermarkt. "In elk geval niet voor die positie. We hebben daar met Noa, Chucky, Johan, Malik (Tillman, red.) en Ismael Saibari genoeg jongens die op de zijkanten kunnen spelen."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!