Hato wil zich met nieuw contract bij topverdieners van Ajax voegen

'Hato wil zich met nieuw contract bij topverdieners van Ajax voegen'

27 januari om 13:38
Laatste update: 27 januari om 13:56

Ajax wil het contract van Jorrel Hato graag openbreken en verlangen. De jongeling zou zich met een nieuwe verbintenis bij de topverdieners in de selectie willen scharen, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Ajax is al langer in gesprek met het management van Hato om tot een akkoord te komen. Hoewel Arsenal en Chelsea in de wandelgangen aan hem werden gelinkt, is het niet meteen alarmerend dat hij nog niet bijtekende. De Telegraaf wist eerder al te melden dat Ajax dichtbij een principeakkoord met Hato is. Alleen wordt gewacht tot hij zijn achttiende verjaardag viert, zodat hij voor drie jaar kan tekenen.

De verdediger speelt momenteel nog met een jeugdcontract, en wil zich met een nieuw contract direct bij de topverdieners voegen, aldus het Algemeen Dagblad. 'Ook voor hem geldt de stelregel dat zijn nieuwe salaris is gekoppeld aan deelname aan de Champions League', voegt het medium er aan toe. 'De club hanteert als stelregel dat de beloning van spelers en stafleden meebeweegt met al dan niet meedoen in de Champions League. Wel of geen miljoenenbal bepaalt een derde van het salaris.' Die regel geldt sinds de zomer van 2023 in Amsterdam. In de contracten van spelers die vóór 2023 tekenden, zoals grootverdieners Steven Bergwijn en Steven Bergwijn, geldt de nieuwe stelregel dus nog niet.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Afrika Cup!