Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot haalt Nieuwkoop uit basis

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Slot moet uitblinker teleurstellen

28 januari om 07:00
Laatste update: 28 januari om 07:00

Na de bekerzege op PSV, waarin Arne Slot de formatie van Feyenoord nog aanpaste, staat er wederom een kraker op het programma. In de Kuip kunnen de Rotterdammers afstand nemen van FC Twente, en het is de vraag of de trainer vasthoudt aan de succesformule uit de KNVB Beker. VoetbalPrimeur duikt in de vermoedelijke opstelling van Feyenoord.

Toen Bart Nieuwkoop op het wedstrijdformulier stond tegen PSV, deed dat menig wenkbrauw fronsen. Het was de vraag of Feyenoord aan zou treden met vijf verdedigers, of dat Lutsharel Geertruida door zou schuiven naar het middenveld. Tot ieders verrassing begin Nieuwkoop als rechtsbuiten, waar hij het Sergiño Dest knap lastig wist te maken. Het is dan ook een interessant vraagstuk of Nieuwkoop wederom het vertrouwen van Slot krijgt. Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh zijn bovendien terug van de Afrika Cup, en trainen zaterdag weer voor het eerst mee in Rotterdam.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

De kans lijkt groot dat de keuze voor Nieuwkoop als rechtsbuiten een eenmalige was. Hoewel Slot regelmatig wisselingen doorvoert bij zijn buitenspelers, leek de variant tegen PSV op een tactische keuze, specifiek om de linkerkant van PSV aan banden te leggen en Sergiño Dest af te stoppen. Javairô Dilrosun krijgt de laatste tijd meer en meer vertrouwen van Slot en lijkt zich ook in de wedstrijd tegen FC Twente op te kunnen maken voor een basisplaats. Verder wordt verwacht dat de trainer van Feyenoord vasthoudt aan dezelfde spelers.

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Dilrosun, Gimenez, Paixão.