Vermoedelijke opstelling Ajax: nog geen Henderson

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip hakt knoop over Henderson door

27 januari om 09:30

Ajax-trainer John van 't Schip hult zich in nevelen over een mogelijk debuut van Jordan Henderson. Toch lijkt hij de 33-jarige middenvelder nog te sparen op het kunstgras van Heracles Almelo. VoetbalPrimeur buigt zich over de vermoedelijke opstelling van de Amsterdammers.

Henderson is fit, maar het ontbreekt hem aan wedstrijdritme. "Jordan heeft vlak voor de jaarwisseling zijn laatste volledige wedstrijd gespeeld in Saudi-Arabië. Daarna hadden ze een break en is hij een tijdje in Engeland geweest. Hij is nu dus een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind", zei Van 't Schip al op de persconferentie.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De 81-voudig Engels international stevent daardoor af op een debuut in de Eredivisie-topper tegen PSV van volgende week. Tegen Heracles houdt Van 't Schip vermoedelijk nog vast aan het middenveld van de afgelopen maanden: Benjamin Tahirovic, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson. Voorin moeten Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn het verschil maken, al staat er nog wel een vraagteken achter de naam van die laatste. Ook Chuba Akpom is een twijfelgeval.

De moeilijkste puzzel moet Van 't Schip nog altijd achterin leggen. Josip Sutalo ontbreekt ook in Almelo. Meevaller is wel dat Tristan Gooijer op tijd hersteld is. Het jeugdproduct lijkt weer als rechtsback te beginnen. Devyne Rensch en Jorrel Hato vormen het centrale duo. Op linksachter is Borna Sosa weer van de partij. Hij lijkt Ar'Jany Martha af te lossen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gooijer, Rensch, Hato, Sosa; Tahirovic, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn