Wim Kieft vindt dat PSV afspraken moet maken over Instagram

'PSV moet afspraken maken met Lang en Dest over Instagram-gebruik'

27 januari om 09:20
Laatste update: 27 januari om 09:28

Wim Kieft is niet te spreken over spelers die op sociale media hun onvrede uiten over wedstrijden, scheidsrechters of tegenstanders. Ter illustratie haalt de oud-spits de acties van Noa Lang en Sergiño Dest aan na afloop van de verloren bekerwedstrijd van PSV tegen Feyenoord. Volgens Kieft moeten clubs afspraken maken met hun spelers over het gebruik van sociale media. 

Kieft constateert dat de emoties hoog opliepen bij de Eindhovenaren na de bekeruitschakeling in Rotterdam. 'Prima als je kort na een wedstrijd wat zegt over een penalty of een ander wedstrijdmoment', begint hij zijn relaas in De Telegraaf. 'Maar van profspelers en -trainers verwacht je dat ze met een tegenslag kunnen omgaan. Niet dat ze later op sociale media kanalen het vuurtje nog eens flink opstoken'. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

De oud-spits van onder meer Ajax en PSV doelt daarmee op de acties van Lang en Dest. Lang plaatste onder meer een foto met de woorden: '+10 Eindhoven', refererend aan het puntverschil tussen Feyenoord en PSV op de ranglijst van de Eredivisie. Dest uitte zijn onvrede over de VAR, die geen penalty aan PSV gaf. 'Altijd hetzelfde liedje', schreef hij erbij, gevolgd door applaudiserende handen. 

Kieft is van mening dat voetbalclubs afspraken moeten maken met hun spelers over het gebruik van sociale media. 'Laten ze Instagram lekker reserveren voor wat familiekiekjes. Clubs, in dit geval PSV, moeten gewoon met spelers afspreken dat die accounts er niet zijn om hun frustraties over wedstrijden, scheidsrechters of tegenstanders te botvieren.' Dat het goed scoort bij de eigen achterban, kan Kieft wel begrijpen. 'Maar het straalt voornamelijk negatief af op de club', concludeert hij.