Arne Slot toetst bij Feyenoord: 'Raak ik ze nog?'

Slot: 'Als Wieffer nog zo'n sprong maakt, is hij de beste speler ter wereld'

27 januari om 07:32

Arne Slot houdt scherp in de gaten of hij de spelers van Feyenoord nog weet te raken. De 45-jarige oefenmeester gelooft op dit moment niet dat de Rotterdamse club onder zijn leiding al de grenzen heeft bereikt.

"Nee, en daar werken we elke dag dan ook hard aan", stelt Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Kijk, Mats Wieffer heeft qua ontwikkeling een enorme sprong gemaakt, daar kan ik echt van genieten. Zo groot dat als hij dat nog een keer zou doen, hij de beste speler ter wereld wordt. Dat is natuurlijk onrealistisch, voor welke speler dan ook. Maar hij kan nog wel beter worden, net als het team."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Slot haalt er veel voldoening uit om spelers beter te maken, maar ziet ook dat Feyenoord in financieel opzicht nog niet kan wedijveren met Ajax en PSV. "Ik zou het geweldig vinden als over een x-aantal jaar - en misschien ben ik daar zelf ook nog bij - gezegd kan worden dat we in deze fase mede door ons werk de basis hebben gelegd voor een kapitaalkrachtiger Feyenoord, zodat we het beste van twee werelden kunnen combineren: het ontwikkelen van spelers én het aantrekken van spelers die ons direct aan de bovenkant versterken en zo de rest meenemen naar een hoger niveau."

Slot is bezig aan zijn derde seizoen in De Kuip, maar denkt niet dat de rek eruit is. In het AD bespreekt hij zijn toekomst. "Ik ben veeleisend. Ik vraag continu veel van spelers. Dan moet je wel blijven toetsen: raak ik ze nog? Bij AZ zat ik in mijn vierde jaar, daar had ik dat punt nog niet bereikt. Daar dacht ik wel: als ik dit nog langer ga doen bij deze club, gaat dat nog? Maar ook de perceptie wat iedereen ervan vindt, speelt mee."

Volgens Slot kan het sentiment snel keren, zeker als de resultaten zouden tegenvallen. "Ik ben scherp op de vraag of de mensen nog graag kijken naar hoe ik mijn elftal laat spelen. Met name na elke thuiswedstrijd, als ik de mensen tevreden naar huis hoor gaan omdat ze weer vermaakt zijn, krijg ik die bevestiging."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!