'VAR bij Feyenoord - PSV woont op 600 meter van De Kuip'

Verbazing om VAR bij Feyenoord - PSV: 'Woont op 600 meter van De Kuip'

26 januari om 23:21

Clay Ruperti ligt onder een vergrootglas na de kraker tussen Feyenoord en PSV in de achtste finale van de KNVB Beker. Dat hij als VAR mocht optreden in De Kuip, wekt verbazing bij De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. 

Het verhaal is bekend: PSV schreeuwde woensdag om een strafschop na een vermeende overtreding op Noa Lang. Cluperti liet echter na om scheidsrechter Dennis Higler naar het scherm te roepen om het moment nog eens te bekijken. Onder meer coach Peter Bosz en Noa Lang beklaagden zich over die beslissing.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Eindhovense fans wezen al snel op de achtergrond van Ruperti, die werd geboren in Capelle aan den IJssel en als sportverslaggever werkte bij RTV Rijnmond. Namens de regionale omroep was hij onder meer bij de kampioenshuldiging van Feyenoord in 2017. 

Verweij vindt het vanwege de Rotterdamse connecties niet handig van de KNVB om Ruperti als VAR aan te stellen bij Feyenoord - PSV. "Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond is al een hele tijd ziek en wordt vervangen door Robin van ’t Hof, die nog nooit één wedstrijd op het allerhoogste niveau heeft gefloten. Die man bepaalt dan dat Clay Ruperti op zo’n wedstrijd wordt ingezet", zegt hij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf.

"Hij woont geloof ik op zeshonderd meter van De Kuip", gaat de verslaggever verder. "Dat hoeft niet uit te maken, maar je kunt dit niet verkopen richting PSV-fans. Je kan niet zeggen: 'Ja, iedereen kan een fout maken en dit is toevallig iemand die op zeshonderd meter van De Kuip woont en bij RTV Rijnmond heeft gewerkt'. Je moet gewoon die schijn vermijden. Zet gewoon iemand als Serdar Gözübüyük in het VAR-hokje, iemand met statuur. Dit is gewoon de kat op het spek binden."