Mooie woorden van Klopp voor Lijnders: 'Ongeëvenaard'

Klopp bewierookt assistent Lijnders: 'Dat is ongeëvenaard'

26 januari om 17:38

Jürgen Klopp steekt na zijn aangekondigde afscheid bij Liverpool ook de loftrompet over Pepijn Lijnders. De Duitse manager benadrukt dat de Nederlandse assistent-trainer de afgelopen jaren een cruciale rol vertolkte op Anfield.

Klopp lichtte vrijdag op een persconferentie toe waarom hij aan het einde van het seizoen vertrekt bij The Reds. Hij benadrukte onder meer dat hij niet meer op zijn beslissing zal terugkomen, zoals Sir Alex Ferguson in het verleden bij Manchester United. "Nee, er is niets dat mijn besluit kan veranderen. Zelfs als we dit seizoen alles winnen, zou ik niet van gedachten veranderen."

Volgens Klopp voelt zijn keuze enigszins als een opluchting. "De reactie van de spelers was top, echt heel goed. Ik heb het ook andere mensen moeten vertellen deze week en er waren wat tranen, maar dat is normaal na zo'n lange periode. Na vandaag zal ik tot het einde van het seizoen echter geen vragen meer beantwoorden over mijn besluit."

Klopp kondigde al aan dat hij een sabbatical neemt na negen jaar bij Liverpool, maar zijn assistenten zullen op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. "Ik neem een pauze, maar de anderen zijn er klaar voor." Vooral Lijnders kan op mooie woorden rekenen. "De impact die Pep de laatste jaren heeft gehad, is ongeëvenaard. Ik ben hem dankbaar. Hij heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en me geholpen om mezelf te ontwikkelen."

Klopp is benieuwd waar zijn assistenten terecht komen. "Ik zal ze volgen en zal er van genieten, want er valt veel van hen te verwachten."