Guus Til niet te spreken over Dennis Higler

Til is zelfkritisch, maar hekelt ook arbiter Higler: 'Hij is niet aanspreekbaar'

25 januari om 10:40

Guus Til heeft zich geïrriteerd aan de houding van de scheidsrechter Dennis Higler, die woensdagavond de bekerkraker tussen Feyenoord en PSV floot. De midenvelder van de Eindhovenaren vond de arbiter 'niet aanspreekbaar'. 

Ook Til ging na afloop van de 1-0 zege van Feyenoord in op de niet gegeven strafschop voor PSV. "Je hoeft de scheidsrechter niet helemaal de schuld te geven, maar ik vind wel dat de VAR hem moet laten kijken", vertelt hij bij ESPN. "Wat je met de VAR hebt, is dat de scheidsrechter minder snel zal fluiten. Dat is mijn ervaring van de afgelopen jaren. Ze nemen minder snel een beslissing, omdat de VAR later altijd nog kan ingrijpen. Maar dan moet de VAR dat wel doen."

Daarnaast stoorde hij zich in aan de houding van Higler. "Als je dan aan de scheidsrechter gaat vragen of de VAR al gekeken heeft, krijg je meteen een gele kaart. Hij is niet echt aanspreekbaar. Ik snap het op zich wel, want het zijn vijf of zes opgewonden standjes die naar je toe komen. Maar daarna een beetje duidelijkheid geven, zou wel fijn zijn. Dat was niet het geval."

Zelfkritisch was de aanvallende middenvelder overigens ook. Til miste namelijk een enorme kans op de gelijkmaker. "Ik neem hem met mijn hoofd mee en hij stuitert net voordat ik bij Bijlow ben. Ik hoef hem alleen nog maar te liften, maar ik wil hem erlangs schuiven. Ik denk dat dat de slechtste beslissing was. Ik heb de afgelopen tijd wel heel veel kansen nodig gehad. Dat is wel frustrerend."

(edited)