Footy Headlines laat Ajax-uitshirt uitlekken

Footy Headlines onthult uitgelekt Ajax-uitshirt voor seizoen 2024/25

25 januari om 09:20
Laatste update: 25 januari om 09:25

Het uittenue van Ajax voor het seizoen 2024/25 is uitgelekt. Volgens Footy Headlines, dat een goede reputatie heeft als het aankomt op uitgelekte shirts, gaan de Amsterdammers de volgende jaargang spelen in een voornamelijk blauw shirt, met gele accenten. 

Het uitshirt van Ajax, gemaakt door Adidas, bestaat voor het grootste gedeelte uit de kleur blauw. 'Crew Blue' om precies te zijn, een kleur die omschreven wordt als een soort denim-achtig blauw. Het logo, de strepen en de sponsoren hebben een lichtgele kleur, genaamd 'Pulse Yellow'. Die kleur wordt omschreven als een licht-fluorescerend gele kleur. 

De schouderstrepen van het Ajax-tenue zullen ook ook uit 'Pulse Yellow' bestaan. Footy Headlines deelt verder geen informatie over het design op het shirt. Wel is duidelijk dat het gedragen zal worden in alle competities. Zowel in de Eredivisie als Europees dus.

Op het eerste gezicht doet het shirt een beetje denken aan het uittenue van Ajax in het seizoen 2012/13. Toen speelde de ploeg van destijds Frank de Boer eveneens met een blauw shirt met fluorescerende accenten.