Arne Slot: "Ik snap de frustratie van PSV volledig"

Slot geeft Kraay gelijk: "Als jij dat wil, dan wil ik dat toegeven"

24 januari om 22:55

Arne Slot geeft toe dat Feyenoord een beetje geluk heeft gehad in de bekerclash met PSV. De trainer van de Rotterdammers beseft dat de bal op de stip had gekund na een vermeende overtreding op Noa Lang.

"Je hebt een elftal gezien dat niet graag wilde verliezen. Ze hebben ongelooflijk hard gewerkt en zijn het gevecht aangegaan met een heel goede tegenstander. Tussendoor hebben we ook een aantal uitstekende aanvallen op de mat gelegd", begint Slot voor de camera van ESPN.

De Feyenoord-trainer legt uit dat het de bedoeling was om André Ramalho vrij te laten. "Eigenlijk zoals we in de Johan Cruijff Schaal deden, zodat we vanuit daar op hem konden doorstappen. Dat deed FC Utrecht ook afgelopen wedstrijd. In de Johan Cruijff Schaal lukte dat iets minder goed, omdat Joey Veerman meedeed. Die deed nu niet en dat helpt natuurlijk een stuk."

Slot kan ook niet ontkennen dat Feyenoord wat geluk had. Zo schreeuwde PSV om een penalty en een tweede gele kaart voor Mats Wieffer na een overtreding op Noa Lang. "Ik snap de frustratie van PSV volledig. Ik heb dat dit jaar ook al meerdere malen gehad. Ik weet hoe dicht het bij elkaar ligt, en zeker in topwedstrijden. Als wij uit bij Twente moeten spelen en er is zo'n beslissing, dan is dat voor mij ook een reden om er iets van te zeggen."

"Ik begrijp dus volledig dat het voor PSV een reden is om er iets over te zeggen, want je kunt hier zeker een strafschop voor geven", vervolgt de Feyenoord-coach. "Het was een strafschop, zoals het in Twente ook een strafschop was. Dan vinden ze het vervelend dat ik weer over de scheidsrechter begin, maar dit soort wedstrijden ligt zo nauw. Dan is het frustrerend als er geen strafschop wordt gegeven."

Hans Kraay jr. wil tot slot vaststellen dat Slot daadwerkelijk beaamt dat het een penalty was. "Als jij dat wil, dan wil ik dat toegeven."