Feyenoord op rapport: cruciale hoofdrollen Bijlow en Timber

Feyenoord op rapport: dikke voldoendes na bekerkraker tegen PSV

24 januari om 22:08

Feyenoord heeft zich ten koste van PSV geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. Na twee eerdere nederlagen tegen de Eindhovenaren was driemaal scheepsrecht voor de Rotterdammers: 1-0. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Feyenoorders.

Justin Bijlow – 7,5: Bijlow liet Het Legioen al snel schrikken toen een balletje onder zijn voet doorrolde, maar redde heel knap toen Guus Til voor hem opdook. De sluitpost stond er sowieso op enkele belangrijke momenten.

Lutsharel Geertruida – 7: Bij PSV keerde Hirving Lozano terug in de basis, maar Geertruida verblikte of verbloosde niet. Hij hield de Mexicaan onder de duim.

Gernot Trauner – 6,5: Na zijn blessure verkeert Trauner nog niet in topvorm. Zo kon hij Til voor rust niet bijhouden toen de PSV-middenvelder een grote kans kreeg. Toch haalt de Oostenrijker altijd wel een voldoende.

David Hancko – 7: Hanco kan je ook in een beladen bekerkraker om een boodschap sturen. De Slowaak greep verdedigend goed in, was zeer rustig aan de bal en schakelde zichzelf ook aanvallend nog een paar keer in.

Quilindschy Hartman – 7: Het was geen heel opvallende wedstrijd van Hartman, maar de Oranje-back kon zich prima meten met Johan Bakayoko. De Belg kreeg niet de kans om het verschil te maken.

Mats Wieffer – 6: Wieffer is een nuttige speler, die het nodige gevaar in de kiem smoort. Hij kreeg twee goede kopkansen. Maar tegen PSV had hij óók een flink aantal overtredingen nodig en ontsnapte hij aan een penalty en een tweede gele kaart na een overtreding op Lang.

Quinten Timber – 8: Dat Timber is uitgegroeid tot een steunpilaar is een understatement. Hij maakte op fraaie wijze het enige doelpunt, maar was sowieso weer een zeer belangrijke schakel op het middenveld. Vol energie en handig aan de bal. Samen met Bijlow hielp hij Feyenoord aan de winst.

Calvin Stengs – 7: Voor Stengs was er geen hoofdrol, maar onopvallend was hij toch belangrijk door de passlijnen naar de PSV-middenvelders af te sluiten. Aan de bal was hij vast en hielp hij zijn ploeg.

Bart Nieuwkoop – 7: Nieuwkoop verdient een compliment. Net als heel Feyenoord moest hij even op stoom komen, maar daarna klapte de gelegenheidsrechtsbuiten erop. Dest werd vakkundig uitgeschakeld.

Santiago Gimenez – 6,5: Gimenez bleek ook in de bekertopper nog wat met zijn vorm te worstelen. Hij probeerde het een aantal keer, maar was toch ook vaak onzichtbaar.

Igor Paixão – 6,5: De Braziliaanse vleugelaanvaller probeerde het eveneens een paar keer van afstand, maar had net als Gimenez wellicht iets meer kunnen betekenen.

Invallers
Javairo Dilrosun – x: Speelde te kort voor een beoordeling
Ondrej Lingr – x: Speelde te kort voor een beoordeling

Trainer
Arne Slot – 7: Heel even leek PSV het initiatief te gaan nemen in de bekertopper in De Kuip, maar Feyenoord knokte zich in de wedstrijd. De verschillen waren klein, maar de keuze voor Nieuwkoop pakte goed uit en hij liet Stengs de aanvoer naar de PSV-middenvelders afstoppen. Daarmee is driemaal scheepsrecht en wint Feyenoord nu wel van de Eindhovense rivaal.