Slot: 'Daarom Nieuwkoop rechtsbuiten'

Slot onthult: "Daarom speelt Bart Nieuwkoop rechtsbuiten"

24 januari om 19:47
Laatste update: 24 januari om 20:03

Arne Slot onthult dat Bart Nieuwkoop als verkapte rechtsbuiten aan de bekerclash van Feyenoord tegen PSV begint. De oefenmeester van de Rotterdammers stelt dat zijn opties beperkt zijn.

"Javairo Dilrosun heeft heel lang heel weinig gespeeld. De laatste keer dat hij twee wedstrijden in vier dagen speelde was tegen Heracles. Toen moest ik hem er drie dagen later tegen FC Utrecht na zestig minuten afhalen, omdat hij helemaal op was", doelt Slot in gesprek met ESPN op de duels in december. "En ik verwacht dat dit ook weer een heel zware wedstrijd zal zijn."

Volgens Slot begint Calvin Stengs bovendien niet helemaal okselfris aan de wedstrijd. "Die kan normaal dan nog naar rechtsbuiten. Kortom, door de absenties die we hebben kan ik geen andere rechtsbuitens meer inbrengen als ik Dilrosun niet opstel. Je weet dat Dilrosun het geen negentig minuten volhoudt. Als je dan na een uur hem eraf haalt, je moet nog een goal maken en je brengt Nieuwkoop in, daar wordt De Kuip niet vrolijk van", lacht Slot. "Daarom speelt Nieuwkoop rechtsbuiten."

"Als je ons volgt en je hebt Vitesse gezien dan heb je gezien hoe vaak wij van positie wisselen", benadrukt de Feyenoord-coach. "Bij Union Sint-Gillis was Nieuwkoop altijd de meest rechter van de vijf achterin en dat is verkapt rechtsbuiten spelen. We proberen gevarieerd aanvallend te spelen", besluit Slot.