John de John gaat aan de slag als zaakwaarnemer bij SEG

De Jong maakt opvallende carrièreswitch: 'Bewust een baan in de andere richting'

24 januari om 09:15
Laatste update: 24 januari om 11:31

John de Jong heeft een besluit genomen over zijn toekomst. De voormalig technisch directeur van PSV gaat aan de slag als zaakwaarnemer bij SEG. 

Op dit moment is De Jong bezig om de laatste plooien glad te strijken met Kees Ploegsma Junior en Kees Vos, de topmannen van het bedrijf. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Bij SEG lijkt een vertrouwde rol weggelegd voor De Jong. Het bedrijf begeleidt namelijk ook veel jonge talenten van PSV en wil daarin een grote rol spelen, iets waar de voormalig technisch directeur van de Eindhovenaren goed bij kan helpen. 

Eerder was De Jong nog in beeld als nieuwe technisch directeur van Club Brugge, maar daar besloot de 46-jarige voetbalman niet op in te gaan. "Ik kies nu bewust voor een baan in een andere richting", aldus De Jong. Naar verluidt hadden ook andere clubs interesse in de diensten van De Jong, maar het is niet bekend welke clubs dat waren. 

In het Algemeen Dagblad licht De Jong zijn keuze toe. "Ik ga bij SEG meedraaien in de spelersbegeleiding, maar het idee is vooral een rol waarin je meedenkt over grote transfers. Ik heb 22 jaar bij PSV gewerkt en alle kanten van het voetbal leren kennen. Eerst zelf gespeeld, daarna scout en vervolgens technisch directeur. Hoeveel makelaars zijn er met zo'n achtergrond? Ik denk vrijwel geen. Ik denk dat het wat toe kan voegen."