'United voerde al gesprekken met Zirkzee, ook meer belangstelling uit Engelse top'

'Man United strijdt samen met twee andere Engelse topclubs om gewilde Zirkzee'

23 januari om 21:21

De kans is goed aanwezig dat Joshua Zirkzee komende zomer naar de Premier League vertrekt. Het Manchester United van Erik ten Hag voerde al gesprekken met de Nederlandse spits, terwijl Arsenal ook interesse heeft en de naam van Tottenham Hotspur eveneens valt.

Zirkzee is aan een fantastisch seizoen bezig en dat is niet onopgemerkt gebleven in Engeland. De jeugdinternational werd eerder al gelinkt aan Man United. In CaughtOffside stelt transfergoeroe Ben Jacobs nu dat The Red Devils ook al gesprekken voerden met de aanvaller. Eerder werd gemeld dat United ook al om de tafel heeft gezeten met Bologna.

Arsenal, een andere Engelse club die een oogje heeft op Zirkzee, heeft nog niet met Zirkzee gesproken. The Gunners zijn wel zonder meer in de markt voor hem. Mogelijk kan Tottenham dat later ook zeggen. Jacobs noemt Spurs als 'een club om in de gaten te houden' in de strijd om de handtekening van Zirkzee. 

Afgelopen zomer maakte de geboren Schiedammer de overstap van Bayern München naar Bologna. De Italiaanse club betaalde zo'n 8,5 miljoen euro. Marco Di Vaio, de technisch directeur van de club, bevestigde dat Bayern een terugkoopclausule heeft. Naar verluidt kan Der Rekordmeister Zirkzee voor veertig miljoen euro opnieuw verwelkomen.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!