Hiddink waarschuwde Bosz voor breken record

Hiddink breekt lans voor Van Nistelrooy: 'Ook hij kreeg de schwung erin'

23 januari om 12:00

Guus Hiddink ziet veel overeenkomsten tussen zijn PSV uit het seizoen 1987/1988 en de ploeg van Peter Bosz. De koploper van de Eredivisie won zeventien wedstrijden op rij net als het PSV van Hiddink, maar grepen door het gelijkspel tegen FC Utrecht net naast een nieuw record. De oud-trainer vindt ook dat Van Nistelrooy credits verdient voor het succes van de Eindhovenaren.

"Ik zie wel parallellen met het elftal van toen, al is de kracht van de bank nu wel sterker dan destijds", vertelt Hiddink aan VI. "Wij wilden thuis na twintig minuten met 2-0 voor staan en als dat niet lukte, waren de jongens in de rust niet te genieten. Die drive, die zie ik nu ook terug bij dit PSV. Dat is mooi, want daarmee kunnen ze de club aan prijzen helpen", vervolgt de voormalig bondscoach.
 
Hiddink had niet verwacht dat het zo snel zou gaan draaien bij PSV. "Ik kijk met ontzettend veel plezier naar het voetbal dat ze spelen. Het is zeer attractief, ze gaan snel voorwaarts en in het omschakelen is het ook voortdurend goed." Ook breekt hij een lans voor Ruud van Nistelrooy. "Onder hem stond al een goede basis. Hij raakte Cody Gakpo en Noni Madueke kwijt, maar in de laatste fase kreeg ook hij de schwung er al in met de bekerwinst tot gevolg."
 
Een tijdje geleden sprak Hiddink nog met Bosz. "Ik zei gekscherend: Hé, wel uitkijken jij, hè. Daarbij doelde ik natuurlijk op dat record. Jarenlang heb ik er niet over nagedacht, maar nu was er veel aandacht voor. Ik vind het mooi dat het al 36 jaar heeft standgehouden en dat het nu door PSV is geëvenaard."
 
Verder prijst Hiddink Earnest Stewart en de huidge PSV-trainer. "Zij hebben goede aankopen gedaan. Er staat een mooie mix van ervaring en jongens uit de academie. Dat vind ik prachtig, dat spelers als Ismael Saibari en Johan Bakayoko nu zo goed presteren."