Boukhari deelt anekdote over Noa Lang

Boukhari deelt anekdote over jonge Lang: 'Dan zei ik: naar je kamer, slapen!'

23 januari om 10:52

Nourdin Boukhari vertelt bij Rondo op Ziggo Sport openhartig over zijn band met Noa Lang. De assistent-trainer van Sparta Rotterdam heeft de PSV-aanvaller als stiefvader van dicht bij zien opgroeien.

Boukhari geeft aan dat Lang mentaal sterk is, ondanks de vele haat die de Oranje-international krijgt. "Toen hij jong was hebben we vaak aangegeven: je mentale weerbaarheid is belangrijk, je moet altijd sterk zijn. En verder, gewoon je ding doen en in jezelf geloven." De veertienvoudig international van Marokko benadrukt dat Lang een zacht karakter heeft. "Hij is een heel lieve jongen."

"Vroeger zaten we veel samen op de PlayStation", haalt Boukhari aan. "Dat vond hij geweldig. Maar als hij verloor, gooide hij zo die joystick weg. Dan zei ik: naar je kamer, slapen! Hij wilde nog een potje spelen, maar ik zei: nee, je gedrag", vertelt hij. "Toen had hij door: als ik verlies moet ik rustig aan doen, anders moet ik naar bed. Zodoende probeerde ik hem te begeleiden."

In het begin had Lang daar moeite mee, vertelt Boukhari. "Langzamerhand gingen we ook meer op straat voetballen en zaalvoetballen. Dat vond hij geweldig. Dan zag je z'n ogen glinsteren."