'Dortmund slaat bod van Ajax op Rijkhoff af

BILD: Ajax ziet bod van 'minder dan één miljoen' afgeslagen worden

22 januari om 13:58

Ajax heeft Borussia Dortmund nog niet kunnen overtuigen om Julian Rijkhoff te laten gaan. Volgens BILD is een Amsterdams bod van minder dan één miljoen euro afgeslagen door de Duitse topclub.

Het is geen geheim dat Ajax dolgraag Rijkhoff terughaalt. Toch lijken waarnemend technisch manager Kelvin de Lang en zijn collega's niet de hoofdprijs te willen betalen voor de achttienjarige spits, die in 2021 transfervrij naar Duitsland verhuisde.

Ajax zou 'minder dan één miljoen euro' hebben geboden, aldus BILD, en dat is te weinig voor Dortmund. Het bod zou dan ook al in de prullenbak liggen. De Telegraaf meldde een week geleden dat Ajax één miljoen euro, bonussen en een percentage doorverkoop over heeft voor Rijkhoff.

Het is niet bekend of en wanneer Ajax een nieuwe poging gaat wagen. Een wintertransfer behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Ook FC Barcelona zou in de markt zijn.

Rijkhoff heeft weinig perspectief op een doorbraak in de hoofdmacht van Borussia Dortmund, waardoor hij openstaat voor een terugkeer naar Ajax. Rijkhoff wist dit seizoen elf keer te scoren in veertien wedstrijden voor Dortmund O19. In de Johan Cruijff ArenA ligt naar verluidt een vier- of vijfjarig contract klaar.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!