Van 't Schip laakt geste Bergwijn tegen RKC: 'Moet die niet meer doen'

Van 't Schip helder: 'Dat moet die niet meer doen, heel belangrijk moment'

22 januari om 10:11

Bij de volgende strafschop die Ajax krijgt staat Steven Bergwijn, mits die in het veld staat, weer achter de bal. Trainer John van 't Schip stelt dat de aanvoerder de penalty tegen RKC Waalwijk (4-1) niet had moeten gunnen aan Brian Brobbey.

Bij een 3-1 stand kreeg Ajax een strafschop. Bergwijn, nummer één op de lijst, gaf de bal aan Brobbey, die een hattrick kon maken. RKC-doelman Etienne Vaessen keerde de penalty. Van 't Schip is geen voorstander van het gebaar van Bergwijn. "Dat moet die niet meer doen", zegt hij tegen de NOS. "Waarom niet? Dan had Brobbey hem moeten maken."

"Bergwijn is de eerste penaltynemer", benadrukt Van 't Schip. "Je moet de wedstrijd in het slot gooien als dat kan. Dat gebeurde niet. Als het 3-2 wordt, moet je weer billenknijpen. We hebben een elftal dat wedstrijden wil uitspelen, maar daar komen we nog niet altijd aan toe. Dan zijn dit soort momenten heel belangrijk."

Over het algemeen is Van 't Schip meer dan tevreden over Brobbey. "Hij heeft vertrouwen en is sterk. Hij helpt de ploeg enorm als aanspeelpunt. Daardoor laat hij anderen beter spelen. Het is een mooie ontwikkeling."