Berghuis: 'Gek als het probleem bij mij en Bergwijn ligt'

'Bergwijn en ik horen bij beste spelers in Eredivisie, moet je meer koesteren'

21 januari om 19:51

Steven Berghuis is blij met de komst van Jordan Henderson, die volgens de linkspoot 'een puzzelstukje' kan zijn om Ajax verder te helpen. Het betekent ook dat er misschien wat minder naar hem wordt gekeken, denkt Berghuis.

"Heel goed", zegt Berghuis bij ESPN over de komst van Henderson. "Hij heeft heel veel meegemaakt en weet wat ervoor nodig is om prijzen te winnen. Hopelijk kan hij een puzzelstukje zijn om ons verder te brengen. Hij kan dat natuurlijk niet alleen, dus wij zullen hem moeten helpen - en hij ons. Ik denk dat we zijn ervaring goed kunnen gebruiken."

"Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn. Ik denk onterecht", gaat Berghuis verder. "Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, dan moet je ze eerder koesteren dan andersom." Is het niet juist een compliment voor de twee aanvallers? "Dat weet ik niet... Hij en ik zijn wie wij zijn. Wij zijn aanvallers, moeten creatief zijn en creëren. Wij kunnen niet bezig zijn met wat er allemaal achter ons gebeurt."

"Bergwijn en ik moeten in de posities aan de bal komen, waarin we het kunnen gaan doen. Het zou gek zijn als het probleem bij mij en Bergwijn ligt", besluit Berghuis.