Supporters bestormen veld, Vitesse - Feyenoord stilgelegd

Chaos in Arnhem: supporters bestormen veld, Vitesse - Feyenoord stilgelegd

21 januari om 16:25
Laatste update: 21 januari om 17:10

Ongehoorde taferelen in de slotfase van de competitiewedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord. Supporters van de thuisploeg hebben bij een 1-2 stand het veld proberen te bestormen. Daarbij werd een VAR-scherm vernield.

De spelers van Feyenoord vluchtten de catacomben in, net als scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Even later volgde ook Vitesse. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt vanwege de onrust op de tribunes en is na hoog overleg na zo'n twintig minuten weer hervat.

Een groep van zo'n dertig mensen klom vanaf de hoofdtribune, achter de dug-outs van beide teams, over de hekken en betrad het veld. Vervolgens liepen de hooligans naar een hoek van het stadion, om daar weer de tribune op te springen. Daarbij werden ze achtervolgd door stewards.

Het scherm voor de VAR werd vernield en volgens RTV Rijnmond zijn ook enkele mindervalide supporters slachtoffer geworden van de onrust. Zij hebben het stadion uit voorzorg moeten verlaten. Het zal Vitesse vermoedelijk een stevige boete of een gesloten tribune opleveren.

Op het moment van staken stond Feyenoord op een 1-2 voorsprong in Arnhem door goals van Lutsharel Geertruida en Ondrej Lingr. Amine Boutrah scoorde voor Vitesse.