Feyenoord verslaat Vitesse in chaotische wedstrijd

Feyenoord verslaat Vitesse in chaotische wedstrijd van 147 (!) minuten

21 januari om 16:56

Voor het eerst dit seizoen heeft Feyenoord de achterstand op koploper PSV verkleind. De Rotterdammers triomfeerden zondagmiddag met de hakken over de sloot tegen Vitesse, in een wedstrijd die liefst 147 minuten duurde: 1-2.

De uitwedstrijd tegen Vitesse was van levensbelang voor Feyenoord: na het eerste puntenverlies van koploper PSV, de nederlaag van nummer drie FC Twente en het gelijkspel van nummer vier AZ kon de regerend landskampioen een belangrijke slag slaan. Arne Slot hield vast aan de namen die vorige week punten morsten tegen NEC (2-2).

Santiago Gimenez stapelde in de beginfase kans op kans, maar verzuimde telkens de trekker over te halen. De oorzaak: doelman Eloy Room, die zijn doel schoon wist te houden. Tot de 22ste minuut. Lutsharel Geertruida probeerde het maar eens van afstand en zag de bal via een Vitesse-rug in het doel vliegen: 0-1.

Nadat Quilindschy Hartman was uitgevallen met een beenblessure, begon Vitesse wat meer van zich af te bijten. De Arnhemmers kwamen dicht bij de gelijkmaker, maar Justin Bijlow voorkwam dat basisdebutant Andy Visser voor de gelijkmaker tekende. Aan de andere kant schoot Javairô Dilrosun de bal op de lat.

De tweede helft gaat waarschijnlijke de boeken in als een van de langste helften ooit. De eerste onderbreking kwam door een botsing tussen Visser en Mats Wieffer, waarbij de talentvolle spits van Vitesse extra behandeling nodig had. Na acht zorgwekkende minuten werd Visser bij bewustzijn en met een gestabiliseerde nek van het veld gedragen.

Toen er weer gevoetbald kon worden, maakte zowel Feyenoord als Vitesse aanspraak op een doelpunt. Gernot Trauner raakte, net als Dilrosun eerder, de lat en aan de andere kant kreeg de thuisploeg een aantal mogelijkheden. Dat mondde in minuut 76 zelfs uit in de gelijkmaker. Amine Boutrah joeg de bal in het dak van het doel.

Even later kwam Feyenoord toch weer op voorsprong. Calvin Stengs zette de bal voor, Ramon Hendriks - uitgerekend door Feyenoord uitgeleend aan Vitesse - zat mis en invaller Ondrej Lingr liep de 1-2 binnen. Daarmee was het laatste woord nog niet gezegd.

In de slotfase liep het uit de hand in Arnhem, toen een groep van zo'n dertig supporters vanaf de tribune over de hekken klom en het veld betrad. De spelers vluchtten de catacomben in, net als scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Na hoog overleg werd de wedstrijd na een staking van zo'n twintig minuten uitgespeeld. Ook in de twaalf bijgetrokken minuten werd uiteindelijk niet meer gescoord.