Meer details over Henderson-exit uit Saudi-Arabië

'Henderson wilde vertrekwens publiekelijk maken, Al Ettifaq weer naar Liverpool'

17 januari om 10:52
Laatste update: 17 januari om 11:20

Jordan Henderson gaat, mocht de transfer daadwerkelijk doorgang vinden, bij Ajax 75 procent minder verdienen dan hij bij Al Ettifaq deed. Dat meldt transferjournalist Ben Jacobs, die nog meer details naar buiten brengt over de breuk die hij forceerde met de Saudische club. 

Jacobs meldt, net als Voetbal International en Fabrizio Romano, dat de transfer naar Ajax nadert. Er is een principeakkoord tussen de Amsterdammers en de Engels international. Er moeten nog wel wat 'gecompliceerde beëindigingsvoorwaarden' worden afgerond met Al Ettifaq. Helemaal rond is het dan ook nog niet. 

Aanvankelijk wilde Al Ettifaq niet overgaan tot een verkoop, maar toen Henderson zijn vertrekwens kenbaar maakte bij zowel trainer Steven Gerrard als sportief directeur Mark Allen, veranderde de houding van de Saudische club.

De voormalig Liverpool-captain overwoog in een eerder stadium namelijk nog om publiekelijk bekend te maken dat hij Saudi-Arabië wilde verlaten. Al Ettifaq maakte echter snel aan hem duidelijk dat die tactiek voor hem alleen maar averechts zou werken. Als hij ervoor had gekozen om de media op te zoeken, in plaats van de situatie te bespreken binnen de gesloten bestuurskamers, dan was de club voor een vertrek gaan liggen. 

Ondertussen is Al Ettifaq, waar ook Georginio Wijnaldum onder contract staat, alweer bezig met het aantrekken van nieuwe spelers. Roberto Firmino en Jota, spelend bij respectievelijk Al Ahli en Al Ittihad, staan op de radar, terwijl de club in de zomer opnieuw zaken wil doen met Liverpool. Dan zal het zich naar verluidt gaan melden voor Thiago Alcantara en Joel Matip. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!