Feyenoord-uitsupporters in Rome onzeker

Mogelijke domper voor Feyenoord: 'Wellicht geen uitsupporters tegen AS Roma'

16 januari om 08:47
Laatste update: 16 januari om 08:51

Het is nog onzeker of de Feyenoord-supporters welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen AS Roma in tussenronde van de Europa League. De clubs en autoriteiten zijn druk in overleg over de mogelijkheden.

Op dit moment worden verschillende scenario’s besproken, meldt 1908. Een mogelijkheid is het beperkt toelaten van Rotterdamse fans. Hoewel het bezoekersvak in Stadio Olimpico plaats biedt aan 3.550 supporters, zal dit in ieder geval niet volledig beschikbaar worden gesteld. Een grootschalige aanwezigheid van Feyenoord-supporters lijkt dus in ieder geval uitgesloten.

De UEFA is zijdelings betrokken bij het overleg en benadrukt dat de Rotterdamse fans de kans moeten krijgen om de wedstrijd bij te wonen. Als hier geen gehoor aan wordt gegeven, overweegt de UEFA de wedstrijd op neutraal terrein te laten spelen. Hoewel dit scenario vooralsnog niet wordt overwogen, verwacht men dat de UEFA uiteindelijk zal instemmen met het standpunt van de autoriteiten.

Het is nu duidelijk dat de definitieve beslissing wederzijdse gevolgen zal hebben. 'Dit betekent dat er geen AS Roma-supporters in Rotterdam welkom zijn, zodra wordt besloten geen Feyenoorders toe te laten in Rome', tekent 1908 op. De knoop wordt naar verwachting volgende week doorgehakt.

Feyenoord en AS Roma staan eerst tegenover elkaar in De Kuip op donderdag 15 februari. De Rotterdammers mogen zich voor het derde jaar op rij gaan meten met de Romeinen. De ploeg van Mourinho was vorig jaar nog te sterk in de kwartfinale van de Europa League en in 2022 trok AS Roma aan het langste eind in de finale van de Conference League.