Nieuwe Henderson-twist: 'Bij Ajax goede hoop dat er in komende dagen akkoord komt'

Jansen zorgt voor nieuwe Henderson-twist: 'In komende dagen kan er akkoord zijn'

15 januari om 19:35
Laatste update: 15 januari om 20:13

Er zit 'echt beweging' in de onderhandelingen tussen Ajax en Al Ettifaq over een transfer van Jordan Henderson. Dat vertelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen, die vertelt dat er een contract voor anderhalf jaar klaarligt voor Henderson.

De berichten over een Ajax-transfer van Henderson wisselen elkaar in een rap tempo af. Volgens de laatste geluiden wil Al Ettifaq niet meewerken aan een transfer, maar Jansen heeft gehoord dat de vork anders in de steel zit. "Tim van Duijn en Lentin Goodijk (de Ajax-watchers van VI, red.) zitten hier bovenop en zeiden vanmiddag dat het er echt wel aan zit te komen", vertelt Jansen bij Voetbalpraat over een Ajax-overstap van Henderson. "Ze krijgen geluiden door dat een persoonlijk akkoord eraan komt en dat het nu ook iets wordt met Al-Ettifaq."

"Daar zit nu echt beweging in", zegt Jansen over de onderhandelingen met de Saudische club. "Vanuit Ajax-kant is er goede hoop dat het in de komende dagen tot een akkoord gaat komen. De verwachting is dat hij een contract voor anderhalf jaar gaat ondertekenen." Het verhaal Henderson zichzelf mogelijk vrij zou willen kopen bij Al Ettifaq, klinkt Jansen ook bekend in de oren. "Ja, dat zijn de laatste geluiden die nu klinken."

Het nieuws van Jansen is wel verrassend te noemen, aangezien verschillende Engelse media in de afgelopen 24 uur meldden dat Al Ettifaq beslist niet mee wil werken aan een transfer van Henderson. De club is op dit moment op trainingskamp in Abu Dhabi. Juventus zit ook nog op het vinkentouw, maar Ajax lijkt op dit moment betere papieren te hebben. De Oude Dame zou nu zelfs de voorkeur geven aan een transfer van Teun Koopmeiners.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering Atlas Leeuwen met alles over de Africa Cup!