Afellay wijst het grote verschil tussen Feyenoord en PSV aan

Afellay trekt voor Feyenoord pijnlijke conclusie: 'Is het grote verschil met PSV'

15 januari om 07:15
Laatste update: 15 januari om 07:29

Ibrahim Afellay heeft zondagavond bij NOS Studio Voetbal aangegeven wat in zijn optiek het grote verschil is tussen PSV en Feyenoord, dat door het gelijkspel tegen NEC nu twaalf punten minder heeft dan de Eindhovenaren. Volgens de analist zijn de Rotterdamse vleugels op dit moment stukken minder goed bezet. 

Toen Santiago Gimenez Feyenoord halverwege de eerste helft op 2-0 zette, leek niets een reguliere overwinning nog in de weg te staan. Uiteindelijk werd het 2-2, iets waar Afellay niet eens zo van opkeek. "In de tweede helft hebben ze helemaal niks afgedwongen", aldus de voormalig Oranje-international. "Als je ziet dat je er met het veldspel, dat normaal prima in orde is bij Feyenoord, niet doorheen komt: dan blijft er heel weinig over."

De competitie is nu officieel op de helft, en Afellay durft het dan ook wel aan om een voor Feyenoord pijnlijke conclusie trekken. "We zijn nu zeventien wedstrijden verder en er komt gewoon niks van de flanken vandaan", vervolgt hij. "En dat is het grote verschil met PSV. Die hebben individueel zo veel klasse. Spelen ze een slechte wedstrijd, dan kan een Dest (Sergiño, red.), een Noa Lang, een Lozano (Hirving, red.), een Saibari (Ismael, red.) die beslissen", somt hij op. "Dat soort spelers heeft Feyenoord niet. En daarin zit het grote verschil."

Op basis van die conclusie kunnen er volgens Afellay ook vraagtekens worden geplaatst bij het recente aankoopbeleid van de regerend landskampioen. "Ik snap ook wel dat Feyenoord niet in staat is om superveel geld te betalen voor nieuwe spelers, maar ze hebben nu zó veel buitenspelers", doelt hij op Igor Paixão, Javairô Dilrosun en Luka Ivanusec. "Dan kan je beter in de breedte wat minder zijn en twee tot drie toppers hebben. Vorig jaar was dit al een probleem en dat is het nu nog steeds", besluit hij zijn verhaal.