Spaanse pers kraakt Frenkie de Jong na verlies Barça

Spaanse pers kraakt Frenkie de Jong: 'Misschien wilde hij niet graag genoeg'

15 januari om 06:15

Frenkie de Jong heeft een zondagavond om snel te vergeten achter de rug. FC Barcelona moest de Supercopa de España aan het veel sterkere Real Madrid laten en de Oranje-international kon geen vuist maken, constateren Spaanse media.

Real Madrid won in Saudi-Arabië voor de dertiende keer in de clubhistorie de Supercopa, mede dankzij een hattrick van Vinícius Júnior. Vanaf de eerste minuut was Barça kansloos tegen de grote rivaal. De Jong, na de halve finale tegen Osasuna nog uitgeroepen tot MVP, kon zich ook niet onderscheiden.

Volgens Mundo Deportivo leed De Jong 'schipbreuk'. 'Hij kon zijn leiderschap niet tonen en kreeg nooit grip op de wedstrijd. Zijn korte passes waren een optelsom van goede bedoelingen zonder enig positief effect', klinkt het.

Van Diario Sport krijgt de oud-Ajacied een 4. 'Barça had hem hard nodig tegen Real, maar ook De Jong kon niet overtuigen. Hij werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door de tegenstander en kwam nooit uit de verf. Misschien wilde hij ook niet graag genoeg.' De Catalaanse krant La Vanguardia geeft De Jong een nog lager cijfer: 3. 'De Nederlander werd nooit gevonden, verdwaald in de mist van middelmatigheid.'

Barça eindigde de strijd om de Supercopa met tien man na een rode kaart (twee keer geel) voor Ronald Araújo. De Jong sloot de wedstrijd vervolgens af met de aanvoerdersband om zijn arm, maar wist toen al lang dat Barcelona bezig was aan een kansloze missie in Riyad.