Van 't Schip: 'Ajax praat met Henderson'

Ajax wil Henderson, bevestigt Van 't Schip: 'Nog dingen regelen in Saudi-Arabië'

14 januari om 14:08
Laatste update: 14 januari om 14:48

John van 't Schip bevestigt dat Ajax in gesprek is met Jordan Henderson. De trainer van de Amsterdammers maakt er geen geheim van dat hij de ervaren Engelsman dolgraag aan zijn selectie toevoegt.

Volgens ESPN heeft het kamp Henderson bevestigd dat er serieus gesproken wordt en de 33-jarige middenvelder openstaat voor Ajax. Het is desondanks geen makkelijke deal, mede doordat Al Ettifaq niet happig is op een vertrek. "Wat ik daar over kan vertellen? Eigenlijk wat jij nu net hebt gezegd", reageert Van 't Schip. "Ze zijn aan het praten. Hij moet nog wel dingen regelen in Saudi-Arabië. Meer kan ik er niet over zeggen, dan wat jij al gezegd hebt."

Ajax kan een leiderstype als Henderson goed gebruiken. "Honderd procent. Het is ook geen geheim, gezien het aantal mensen dat op die positie geblesseerd is bij ons. Als je één of twee van dat soort spelers kan toevoegen kan dat ook een lift geven aan de andere jongens. Dat kan het proces hopelijk versnellen."

Het spraakmakende interview van Remko Pasveer kwam wat dat betreft niet als een verrassing voor Van 't Schip. De ervaren doelman constateerde dat de gym de afgelopen jaren leegliep, mede door het vertrek van ervaren krachten als Dusan Tadic en Daley Blind. "Het is niet nieuws wat Remko heeft gezegd. Ik wist waar ik aan begon. Zo zit de selectie in elkaar. Het is heel jong. Daarom zou een type als Henderson ook in dat soort dingen heel belangrijk kunnen zijn."