Vink ziet 'pareltje' in de Eredivisie: 'Gretig, werkt hard, mooie techniek'

Vink ziet 'pareltje' in de Eredivisie: 'Gretig, werkt hard, hele mooie techniek'

13 januari om 20:11

Marciano Vink is onder de indruk van Sparta Rotterdam-aanwinst Shunsuke Mito. De 21-jarige aanvaller luisterde zijn debuut voor De Kasteelclub zaterdag op met een doelpunt.

Mito tekende na een halfuur spelen voor de openingstreffer tegen Fortuna Sittard (0-2). "Ik vind het altijd knap als je met dit soort spelers op de proppen komt", stelt Vink bij De Eretribune op ESPN. "Natuurlijk heeft Sparta al een soort band met Japan, want ze hebben Koki Saito al. En ze hebben ook een Japanse fitnesstrainer. Maar dan moet je zo'n speler nog wel kunnen binnen hengelen. De laatste jaren zie je dat er heel veel Japanners naar Europa komen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Sparta Rotterdam

  • logo

    Heracles Almelo

Vink heeft genoten van de eerste minuten van Mito in Nederland. De doelpuntenmaker werd in de rust gewisseld. "Deze jongen kan heel goed tweebenig dribbelen", zegt de analist. "Hij is gretig voor de goal, hij werkt goed en heeft een hele mooie techniek. Daar hebben we flarden van gezien. En hij scoort gelijk. Ik denk dat Sparta er gewoon weer een pareltje bij heeft."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!