'Pavlidis voetballend beter, maar ideaal scenario Gimenez'

Ideale situatie bij Feyenoord: 'Dan maakt Pavlidis er meer dan Gimenez'

13 januari om 09:44

Feyenoord-spits Santiago Gimenez is in een strijd verwikkeld met Vangelis Pavlidis van AZ om de topscorerstitel in de Eredivisie. Oud-spitsen Geert den Ouden en Mario Bilate slaan de Griek misschien wel hoger aan, maar zien dat de Mexicaan geluk heeft in De Kuip.

Zowel Gimenez als Pavlidis scoorde tot dusver achttien keer. "Mijn gevoel zegt dat Pavlidis makkelijker scoort, misschien omdat Gimenez ook echt een paar behoorlijke kansen gemist heeft", reageert Den Ouden bij RTV Rijnmond. "Hij heeft daarentegen wel een aantal doelpunten gemaakt die moeilijker waren, buiten de zestien."

Bilate, voormalig aanvaller van onder meer Sparta, NAC en ADO Den Haag, vult aan: "Ik denk dat Pavlidis puur voetballend beter is. Maar Gimenez bevindt zich als spits in een ideaal scenario, in een team dat negen van de tien wedstrijden domineert. Hij hoeft zich niet vaak uit te laten zakken en is vaak het eindpunt van een aanval. Als Pavlidis in dat scenario terecht zou komen, denk ik dat hij er meer maakt dan Gimenez."

Volgens clubwatcher Dennis van Eersel hoeven de Feyenoord-fans overigens niet bang te zijn voor een winters vertrek van Gimenez. "Ik acht die kans klein. In de winter zie je dat transfers voor echt hoge bedragen minder plaatsvinden. Ik denk dat het voor hem en Feyenoord zelf ook helemaal geen handig moment is om te gaan. Feyenoord zal echt heel hoog in de boom gaan zitten en ik denk niet dat er nu een club komt die het gewenste bedrag neerlegt."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!