Elfrink: 'Ik denk dat PSV nog wel terugkomt en het nog eens gaat proberen'

Elfrink: 'Ik denk dat PSV nog wel terugkomt en het nog eens gaat proberen'

12 januari om 18:35
Laatste update: 12 januari om 18:59

PSV-watcher Rik Elfrink heeft in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur, meer informatie gegeven over de situatie van Joey Veerman. De journalist van het Eindhovens Dagblad verwacht dat PSV later een nieuwe poging zal wagen om het contract van de middenvelder open te breken.

Donderdag kwam naar buiten dat PSV hoopte te verlengen met Veerman. Snel daarna volgde het nieuws dat de middenvelder de contractaanbieding naast zich neer heeft gelegd. In #DoneDeal vertelt Elfrink over de situatie. "Voorlopig heeft Joey Veerman niet toegehapt en wil hij niet verlengen. Ik denk dat PSV nog wel een keer terugkomt en het nog eens gaat proberen", voorspelt de PSV-watcher. "Alles heeft natuurlijk altijd met geld te maken."

"Dit is een papierendiscussie, want iedereen die het een beetje aanvoelt weet dat Joey Veerman komende zomer een stap wil maken", vervolgt Elfrink. "Dat is prima, dat hoort ook bij de huidige fase in zijn loopbaan. Ik denk dat hij een van de allerbeste voetballers van de Eredivisie is. Hij wil dit seizoen graag kampioen worden en naar het EK. Dan ben je op een gegeven moment toe aan een volgende stap, zoals dat dan heet."

Volgens Elfrink is dat ook de reden dat Veerman nog niet direct happig is op een verlenging. "Hij kan het maken van die stap wat makkelijker maken door niet te verlengen. Want als hij verlengt, zal PSV een hogere transfersom willen. Als hij niet bijtekent, komt Veerman in een iets andere range met zijn tweejarige contract. Dan moet je hem inschalen tussen de 20 en 25 miljoen euro, denk ik. Als hij verlengt, denk ik dat PSV boven de dertig miljoen kan vragen. Voor heel veel clubs is dat toch een brug te ver."

Voor Veerman heeft bijtekenen ook zo zijn voordelen, ziet Elfrink. "Als Veerman verlengt, krijgt hij op korte termijn natuurlijk meer geld: dan wordt hij beter betaald, krijgt hij tekengeld... Alles heeft een prijs. Als PSV genoeg biedt, zal hij misschien wel bijtekenen. Als Veerman het niet genoeg vindt, zal hij die transfer niet moeilijker maken dan het is."

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!