Jansen en Huiberts verwachten dat Pavlidis blijven

Jansen en Huiberts nemen stelling in: 'Hij wil succes behalen met AZ'

10 januari om 12:22

AZ-trainer Pascal Jansen en -technisch directeur Max Huiberts rekenen niet op een winters vertrek van Vangelis Pavlidis. De Griekse spits is vastberaden om succes te behalen in Alkmaar.

Er is veel te doen om Pavlidis, die in januari wordt gelinkt aan een vertrek bij AZ. Zelf sprak hij recent al uit klaar te zijn voor een nieuwe stap. "Ik verwacht daar niets in", zegt Huiberts tegenover ESPN. "Als er iets gaat komen hoor ik het eerst via het management, maar ik zit niet bovenop mijn telefoon." Ook Jansen verwacht in februari nog te kunnen beschikken over Pavlidis. "Hij wil succes behalen met AZ."

"Hij is enorm gedreven en gepassioneerd om dat met AZ voor elkaar te krijgen", gaat de oefenmeester verder. "Uiteraard leeft een spits van zijn doelpunten, dat is bij Pavlidis niet anders. Hij heeft onlangs aangegeven dat hij graag nog een prijs wil winnen met AZ." Dat is volgens Jansen mogelijk. "We strijden nog om de beker. De Eredivisie zal lastiger worden, want PSV heeft in de eerste seizoenshelft met kop en schouders aangetoond de beste te zijn. Maar dat neemt niet weg dat Pavlidis superambitieus is om er met AZ het maximale uit te halen."

Pavlidis ligt nog tot medio 2025 vast bij AZ. In de eerste zestien Eredivisie-speelrondes scoorde hij liefst achttien keer.