Arne Slot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2023

Slot wint prestigieuze prijs: Feyenoord-trainer Sportpersoonlijkheid van het Jaar

9 januari om 22:15

De Nederlandse sportpers heeft Arne Slot dinsdag uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2023. De Feyenoord-trainer dankt die uitverkiezing aan zijn houding tegenover het journaille. 

Slot, die met zijn winst Sarina Wiegman opvolgt, noemt het ontvangen van de prijs 'heel eervol'. "Je wint ook wel meer prijzen omdat je iets gewonnen hebt. Het heeft natuurlijk met het kampioenschap te maken. En alles wat daaruit voorkomt is leuk, zeker als de media daar ook nog een rol in spelen", aldus de trainer, opgetekend door RTL Nieuws

Slot wordt door de NSP geroemd omdat hij structureel de tijd neemt voor de pers, en de wijze waarop hij journalisten vaak duidelijk te woord staad. Het zorgt voor een positivie verstandhouding met de pers. 

"Ik zeg eigenlijk altijd wat ik ook tegen mijn spelers of vrouw zeg, ik heb eigenlijk niet zoveel te verbergen. De journalisten blijven overal maar een mening verkondigen, dus dat uurtje dat ik per week heb is dan ook de kans om de mensen ook een ander geluid te laten horen", zei Slot nog.