Gouden Mossel voor Slot na 'geweldig jaar' Feyenoord

Gouden Mossel voor Slot: "De ene prijs is iets belangrijker dan de andere"

9 januari om 16:46

Feyenoord-trainer Arne Slot, zijn assistenten Sipke Hulshoff, John de Wolf en de naar Shakhtar Donetsk vertrokken Marino Pusic hebben de Gouden Mossel gekregen. De jaarlijkse prijs gaat naar een persoon, of groep, die veel voor de stad Rotterdam heeft betekend.

Slot, Hulshoff, De Wolf en Pusic leidden Feyenoord in 2023 naar de landstitel. "De ene prijs is iets belangrijker dan de andere", lacht Slot op beelden van RTV Rijnmond. "Maar ook dit is best bijzonder, want je wint dit alleen als je iets speciaals hebt gepresteerd. En dat hebben wij gedaan met Feyenoord."

"De kampioensschaal kan bijna met niets overtroffen worden", vervolgt Slot. "Er is op voetbalgebied niet heel veel wat nog meer impact gaat maken op mij. Ja, de Champions League winnen, maar daar liggen we net uit. Dus dat gaat dit seizoen in elk geval niet meer lukken."

De hoofdtrainer van Feyenoord vindt het vooral leuk dat zijn staf een keer in het zonnetje wordt gezet. "Terecht, al doe je ook nog heel wat mensen te kort omdat wij hier met z'n vieren staan. En natuurlijk de spelersgroep. Op een dag als vandaag denk ik weer even terug aan wat er in 2023 gebeurd is. Een geweldig jaar."